Culinair Spreker

In de afgelopen vijfendertig jaar heeft Pim Haaksman bijna alles gedaan wat je als kok professioneel kunt uitvoeren. Koken in keukens van eetcafé tot sterrenzaak, van kookstudio’s tot TV programma’s en van catering tot huiskamer restaurants. Pim heeft enorm veel culinaire ervaring en kan daar boeiend over spreken. Lees bijvoorbeeld de volgende recensies:

Wie zegt dat een kok alleen in de keuken op z’n best is, heeft het bij Pim mis. Doe zijn schort af, zet hem op een podium en geef hem een microfoon… Dat is pas genieten! Want Pim krijgt de hele zaal mee in zijn verhaal. Hij kan super goed praten, zonder ‘uh’s’ en mét een enorme dosis humor! Dat mocht ik ervaren tijdens zijn optreden voor #FuckUpNightsAmersfoort. Wat een geweldige spreker! Een smaak- en gangmaker pur sang; geen toevoegingen nodig;) (Marjolein van Dam)

Pim gaf een prachtige lezing voor een volle zaal bij PechaKucha Amsterdam in november 2017. Met veel bevlogenheid en een geweldige dosis humor wist hij de handen op elkaar te krijgen voor zijn initiatief Tante Rozemarijn. (Jeroen Beekmans)

Meer dan 70.000 cursisten

In 1996 startte hij Het Kook College in Nieuwegein waar hij begon met het geven kooklessen. In 1999 verhuisde Het Kook College naar zijn eigen pand in Amersfoort. Tot 2014 heeft hij aan meer dan 70.000 deelnemers kookworkshops gegeven. Dat varieerde van een meerdaagse basiscursus tot een moleculaire kookworkshop van één middag. Tegenwoordig kun je een privé kookles boeken in de keuken van Pim thuis waarbij je in één dag de belangrijkste kooktechnieken leert die je de rest van je leven kunt toepassen.

Tante Rozemarijn

In 2016 heeft Pim de stichting Tante Rozemarijn opgericht. Tante Rozemarijn is een stichting met als doel een bijdrage te leveren tegen de vereenzaming van senioren in Nederland met als middel samen koken en samen eten. In ons land komt eenzaamheid bij ouderen veel voor, naar schatting zijn een miljoen ouderen vaak eenzaam. Sinds 1 september 2017 heeft Stichting Tante Rozemarijn de ANBI status.

Tante Rozemarijn

Eten

Eten om te koken, eten om te eten, eten om te vermaken, eten om te genieten, eten om te fantaseren, eten om te voeden, eten om te delen en eten om te inspireren. Eten is hét onderwerp in het leven van Pim Haaksman. Pim houdt zich al meer dan 30 jaar professioneel bezig met eten. Hij ging in 1982 naar de koksschool in Utrecht en doorliep alle mogelijke koksopleidingen in Nederland. Hij werkte jaren in keukens van bistro’s tot sterren restaurants, maar ook in de catering en institutionele keukens heeft Pim de nodige ervaring opgedaan. Eten werd een positieve obsessie en in de jaren negentig won hij verschillende professionele kookwedstrijden. Kortom, eten: A way of life!

Pim bar

TV

Voor RTV Utrecht heeft Pim 5 seizoenen het programma ‘Overkoken’ gepresenteerd. Later kreeg dit een succesvol gevolg bij Omroep Brabant onder de titel ‘De Culinaire Beterweter’. Pim bezocht de kijkers thuis om te onderzoeken wat er zoal in de (koel)kast lag om er vervolgens een mooi gerecht van de bereiden. Hij bezocht ook verschillende voedselproducenten, boeren en hobbyisten om samen tot mooie creaties te komen. De programma’s  waren altijd met humor doorspekt waarbij Pim zichzelf niet altijd even serieus nam. Afgelopen seizoen was Pim de vaste TV kok van het programma Life is Beautiful op RTL4.