Heb jij al een hippe dieetwens?

Heb jij al een hippe dieetwens?

Heb jij al een hippe dieetwens?

In de afgelopen 35 jaar heb ik als professionele bereider van lekker eten heel wat dieetplannen, wensen, allergie-varianten en intoleranties voorbij horen komen. Negatieve rapporten over de gevolgen van veganistische eetpatronen voor opgroeiende kinderen die ontstaan door de zo hippe vegan foodtrend, vind je in veelvoud in de media. Net als een veelvoud aan influencers die bijvoorbeeld via vegan-instagram accounts deze voedingswijze vooral promoten.

Een vegetariër vonden we vroeger sowieso een geitenwollen zeurpiet. Ze besteden niets en drinken de hele avond gemberthee. Dat tijdperk is voorbij! We noteren tegenwoordig de allergenen op de menukaart en we gaan bij een vegetarische wens verder dan een omelet met champignons.

Mocht je zelf de wens willen vervullen om een nieuwe richting qua eetpatroon te kiezen aangezien dit hip is, dan kan ik je dat van de pescotariër aanbevelen. Als Pescotariër eet je geen zoogdieren en vogels. Wel zeedieren, oftewel vis, schaal en schelpdieren. Daarnaast ook zuivel, groenten en fruit.

Japans en mediterraans eten is van oorsprong ook pescotarisch. Mensen uit deze culturen staan er om bekend langer te leven, maar ook een langer productief leven hebben. Dus, wil je hip en happy met je tijd meehappen, word pescotariër!

Pim Haaksman

Geen reacties