Exclusieve aandacht geeft leermomenten die blijven hangen!  

 

 

Wil je écht gevoel krijgen voor culinaire factoren als smaak, gaarheid, structuur, kleur, presentatie en combinaties dan is een privé kookles wellicht iets voor jou! In één dag kook je een vijf gangenmenu voor 6 personen. Van twee menu’s ga je direct tijdens de kookles samen met de meester van genieten en dient ter beoordeling en verbetering. De andere vier menu’s neem je mee naar huis om de opgedane kennis direct in praktijk te brengen en jouw familie/vrienden van te laten genieten.

Neem contact op voor een gesprek ter kennismaking en vragen. Daarna volgen een online test en een gesprek m.b.t. het gewenste niveau en de inhoud van de kookles. We stemmen de kookles af op jou gewenst niveau.

 

Hier linkjes naar een paar basistechnieken die een beetje hobbykok moet kennen:

Karamelliseren

Myoteren

Blancheren

Reduceren

Liëren

Dégraisseren

Ciseleren

Monteren

Meer dan 70.000 cursisten leerden wat belangrijk is tijdens het koken.

In 1996 startte Pim Haaksman Het Kook College in Nieuwegein waar hij begon met het geven van kooklessen op basis van individuele inschrijving. In 1999 verhuisde Het Kook College naar zijn eigen pand in Amersfoort. Tot 2014 heeft hij aan meer dan 70.000 deelnemers kookworkshops gegeven. Dat varieerde van een meerdaagse basiscursus tot een moleculaire kookworkshop van één middag.