Artikelen
Mijn gedachten, hier verzameld.
Ik zoek chefs!
De 'Buiten categorie' De Chef-kok eigenaar behoort tot een aparte categorie binnen de horeca. De 'buiten categorie'. Om vanachter de kachel het koken te combineren met ondernemen is een lastige opdracht. Er zijn veel partner-combinaties [...]
Waarom nog blank?
Witte lof, champignons, asperges, bloem en suiker zijn voedingsmiddelen die werden ontworpen in een tijdperk waarin geraffineerde, bleke producten een teken van welvaart betekenden. Veelal onzinnig, onnodig en gebaseerd op een gewoonte van twee eeuwen [...]
Na Kookkado.nl volgen ook ING en Ideal met betalen via QR code
Kookkado en QR In 2003 registreerde ik de domeinnaam Kookkado.nl. In die periode runde ik een aantal kookcollege's en domeinnamen lagen nog vol voor het oprapen. Kookkado.nl kreeg in 2014, na twintig jaar kookworkshops, mijn [...]
Wacht! Eerst een foto!
Wat is er mis met de gerechten?? Je vraagt het je tegenwoordig als bedienend restaurantpersoneel af, als er door de gasten géén foto's van het eten worden gemaakt. Een foto schieten en op het web [...]
Hoe dan?
12-4-1967 Geboren, 9,5 ponder, eten is vanaf geboorte mijn gelukzaligheid. 1975, vierde klas lagere school. Ik vertel m'n ouders dat ik een keer bij een banketbakker wil kijken. Mijn pa, zelf ooit brood- en banketbakker, [...]
Fysieke giftcard populairst, e-versie in opkomst..
2015 was het jaar waarin ik samen met een topteam van specialisten kookkado.nl heb gelanceerd. Een nieuwe site en voor mij een nieuwe vorm en kans om het plezier in koken te stimuleren. Over cadeaubonnen [...]
Fermenteren kun je leren!
Fermenteren kun je leren! Doe jij aan hippe dingen in je keuken? Dan moet je gaan fermenteren! Niets nieuws aan fermenteren, behalve dat het nu weer ff hip is, ofzoiets.. Fermenteren verandert voedsel. Sommige producten [...]
Tuinmansverdriet
Sinds koken en eten mijn prioriteiten des levens zijn (halleluja!), beleef ik fases waarin ik een bepaald ingrediënt centraal stel. Het begon met gelatine, in 1983, god wat heb ik daarmee geëxperimenteerd. Hoe krijg je [...]