Kookkado.nl

Pim Haaksman is eigenaar van kookkado.nl. Een site waar je terecht kunt voor de aankoop en besteding van een giftcard die alles biedt rondom koken. Als je van koken houdt of liever uit eten gaat, de Kookkadopas is hypermodern en gekoppeld aan de mobiele telefoon van de gebruiker. Zo draagt de gebruiker het kookkadosaldo altijd bij zich. Iedere week weet de site meer bezoekers te tellen, regelmatig sluiten nieuwe partners met culinaire producten en diensten en restaurants zich aan. Op de site presenteert Pim zijn videoblog.

_MGL0430-LR

Tante Rozemarijn

In 2016 heeft Pim samen met Claudia van Driel en Ageeth Bakker de stichting Tante Rozemarijn opgericht. Tante Rozemarijn is een stichting met als doel een bijdrage te leveren tegen de vereenzaming van senioren in Nederland met als middel samen koken en samen eten. In ons land komt eenzaamheid bij ouderen veel voor, naar schatting zijn een miljoen ouderen vaak eenzaam. Sinds 1 september 2017 heeft Stichting Tante Rozemarijn de ANBI status.

Tante Rozemarijn

Eten

Eten om te koken, eten om te eten, eten om te vermaken, eten om te genieten, eten om te fantaseren, eten om te voeden, eten om te delen en eten om te inspireren. Eten is hét onderwerp in het leven van Pim Haaksman. Pim houdt zich al meer dan 30 jaar professioneel bezig met eten. Hij ging in 1982 naar de koksschool in Utrecht en doorliep alle mogelijke koksopleidingen in Nederland. Hij werkte jaren in keukens van bistro’s tot sterren restaurants, maar ook in de catering en institutionele keukens heeft Pim de nodige ervaring opgedaan. Eten werd een positieve obsessie en in de jaren negentig won hij verschillende professionele kookwedstrijden. Kortom, eten: A way of life!

Kookles

In 1996 startte hij Het Kook College in Nieuwegein waar hij begon met het geven kooklessen. In 1999 verhuisde Het Kook College naar zijn eigen pand in Amersfoort. Tot 2014 heeft hij aan meer dan 70.000 deelnemers kookworkshops gegeven. Dat varieerde van een meerdaagse basiscursus tot een moleculaire kookworkshop van één middag.

Pim bar

TV

Voor RTV Utrecht heeft Pim 5 seizoenen het programma ‘Overkoken’ gepresenteerd. Later kreeg dit een succesvol gevolg bij Omroep Brabant onder de titel ‘De Culinaire Beterweter’. Pim bezocht de kijkers thuis om te onderzoeken wat er zoal in de (koel)kast lag om er vervolgens een mooi gerecht van de bereiden. Hij bezocht ook verschillende voedselproducenten, boeren en hobbyisten om samen tot mooie creaties te komen. De programma’s  waren altijd met humor doorspekt waarbij Pim zichzelf niet altijd even serieus nam. Afgelopen seizoen was Pim de vaste TV kok van het programma Life is Beautiful op RTL4.

Foodfotografie

Sinds 2010 is Pim zich vanuit zijn kookstudio ook gaan toeleggen op foodfotografie. Voor verschillende magazines, kookboeken en websites worden culinaire foto’s gemaakt. Soms met styling, soms full screen ‘Just food’. ‘Het geeft een enorme kick om lekker eten mooi te vereeuwigen’ aldus Pim. Opdrachtgevers voor foodfoto’s waren oa: Smulweb, Bruynzeel, Hak, Magimix, Miras, Euroma, Almhof, Smult magazine, La Trappe, BK, Grand Italia, Zon, Tefal, Boboli, Maza en de Keukendesigners.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page