Artikelen

Mijn gedachten, hier verzameld.

Winnaar van Heel Holland Bakt 2017

Kloppen en draaien! Met meer dan 2,5 miljoen kijkers is Heel Holland Bakt het kijkcijferkanon van de Nederlandse televisie. En ook ik ben fan! De mooie shots van prachtige baksels, de rust, het overzicht, geen [...]

Tien termen voor culinaire status

Koken heeft status gekregen. In de afgelopen twee decennia zijn er heel veel kookprogramma’s, magazines, events, wedstrijden en recepten de revue gepasseerd en als je tegenwoordig geen Big Green Egg in je achtertuin hebt, dan [...]

De ster van Amersfoort

Vorige week kreeg ik van mijn lieve Sandra een diner aangeboden bij Blok's restaurant in Amersfoort. Het was maandag, een dag waarop menig horeca ondernemer zijn rustdag plant. Dat geldt niet voor Blok's restaurant, en [...]

Linda doet Diëten, dus hier een paar tips

Linda gaat afvallen, dus.. Als je discipline hebt, is afvallen is niet moeilijk. Minder calorieën innemen dan je verbrandt, dan val je af volgens de wetten van de natuurkunde. Dus als je weet hoeveel je [...]

Krulkool

Klinkt als Boerenkool, of krulkool zoals de Belgen het noemen, is tegenwoordig een superfood! Wat de criteria van superfood zijn weet ik nog steeds niet, maar het klinkt lekker, iets met voedzaamheid denk ik. De [...]

10 Tips voor een geslaagd kerstdiner

Dé periode om samen te genieten van lekker eten en elkaars gezelschap is natuurlijk kerstmis. Buiten is het koud, we sluiten het jaar bijna af en menig familie zit bijeen om tijdens de traditie rondom [...]

Vertel eens?

Gerijpt fruit Voor de rubriek 'Chefs' op Kookkado.nl bezoek ik regelmatig restaurants. Bevalt het, dan vraag ik de chef-kok eigenaar of deze interesse heeft partner te worden van op Kookkado.nl. Sinds de introductie van deze [...]

Voor onze oudjes

Tante Rozemarijn De klok tikt genadeloos door maar over mijn leeftijd heb ik me nooit zorgen gemaakt. Leeftijd is maar een getal en je bent zo oud als je je voelt, om maar een inkopper [...]