Tien termen voor culinaire status

Tien termen voor culinaire status

Koken heeft status gekregen. In de afgelopen twee decennia zijn er heel veel kookprogramma’s, magazines, events, wedstrijden en recepten de revue gepasseerd en als je tegenwoordig geen Big Green Egg in je achtertuin hebt, dan hoor jij er niet bij! Nog een paar van deze artikelen en ik noem mezelf een foodie en een foodblogger tegelijk, ofzo.. Mocht je deze culinaire slag gemist hebben, no wurries, ik help je! Gebruik tijdens je volgende kookclub introductie-avond, BGE buurt barbecue of ecologisch verjaardagstuinfeest deze tien culinaire hipstertermen en je maakt een onvergetelijke indruk!   

  1. Noem zuurkool voortaan Kimchi
  2. Serveer geen tomatensaus maar een Antiboise
  3. Proef niet de gaarheid van je gebakken visje maar voel de perfecte cuisson
  4. Je eet geen broodje draadjesvlees maar Pulled pork
  5. De tostibus van tante Sjaan is tegenwoordig een foodtruck
  6. Een gezinszak klinkt beter als je het een shared diner noemt
  7. Verzuurde vis, oftewel Seviche
  8. Geen citroenmilkshake maar Scroppino in champagneflute
  9. Dikke vruchtenvla heet vanaf heden cremeux
  10. Rijst met vis lunch je met stokjes als een Poké bowl

Dus je zegt niet: Gisteren hebben we op een parkeerplaats een broodje draadjevlees met zuurkool uit een tostibus gegeten en we hadden er een citroenmilkshake bij genomen. S’avonds hebben we een gezinszak rijst met half gare vis en tomatensaus gegeten. Als toetje dikke vla met bessensap.
Maar je zegt voortaan: Gisteren waren we op een waanzinnig festival waar we naanbrood met pulled porc en kimchi hebben gegeten, de scroppino die we erbij dronken maakte het helemaal af. ‘S avonds aten we in een shared diner restaurant een combinatie van seviche met perfecte cuisson, afgemaakt met een antiboise. Tegelijk kwam op tafel een Pokebowl met tonijn en avocado en als dessert een cremeux van verse kokos en een coulis van acaibessen uit de amazone.

Vergeet ook niet de vacumeerzakken te bestellen, waar je dat kant en klare eten in op kunt warmen, als de buren de volgende keer bij jou komen dineren..

Koken is leuk!

Pim Haaksman

Kookkado.nl

 

Geen reacties