Winnaar van Heel Holland Bakt 2017

Winnaar van Heel Holland Bakt 2017

Kloppen en draaien!

Met meer dan 2,5 miljoen kijkers is Heel Holland Bakt het kijkcijferkanon van de Nederlandse televisie. En ook ik ben fan! De mooie shots van prachtige baksels, de rust, het overzicht, geen commercials tussendoor, André van Duin als presentator en deskundige juryleden in de personen Robèrt en Janny. Ik hou ervan! Heel Holland Bakt is dan ook het enige programma waar ik voor ga zitten. De rest kijk ik ‘on demand’. Commerciële TV kijk ik nauwelijks. Het kijkgedrag is aan het veranderen, en ik doe mee. De jeugd kijkt wanneer zij dat willen en Youtube en Netflix trekken al jaren meer kijkers. RTL late night scoort tegenwoordig aantallen die ik tien jaar geleden in één provincie met De Culinaire Beterweter scoorde, maar dat was toen. (check afleveringen met meer dan 400K kijkers hier)

Sindsdien heb ik menig geanodiseerde drielaags aluminium pan, dubbelgerijpte oude biokaas en met de hand geplukte olijfolie uit Zuid-Spanje aangeprezen. En vergeet de ecologische verse knoflook, superscherpe ergonomische hardste RVS kwaliteit koksmessen en in een dubbel geblindeerde oud Belgische grotkelder gerijpte rode dessertwijn niet. Allemaal topproducten, echt!

Terug naar HHB. Wie er gaat winnen is redelijk in te schatten, toch? Hans verslaat Marjolein omdat Marjolein iets te saai en voorspelbaar is. Hans is goed en zijn oma is blij met hem! Maar de échte winnaar is natuurlijk hét merk van de planeetmenger voor de hobbykok. De mixer die miljoenen kijkers wekelijks zien kloppen, kneden en draaien. En wat is het een fijn ding die Kichenaid, ik heb ‘m zelf ook! Ik klopte er in 1984 m’n eerste kruidenboter mee in de keuken van m’n eerste leerbedrijf. Een oersterk apparaat wat in design nooit echt is aangepast. (op wat nieuwe kleurtjes na) Andere kookprogramma doen op allerlei manieren hun best om een paar kijkers, die dergelijke programma’s veelal als ‘achtergrondmuziek’ opzetten, slinks te overtuigen van bepaalde producten. De kijker heeft het inmiddels vrij snel door, en dat is fijn. Telsell is niet voor niets van de buis. Hoe men de culinaire koop-boodschap ook brengt, ze vallen in het niet bij de geloofwaardigheid en impact van de KitchenAid keukenmachine in Heel Holland Bakt. Zij zijn al jaren de spekkoper van de show, dé winnaar!

Pim Haaksman

Kookkado.nl

 

Geen reacties