Artikelen

Mijn gedachten, hier verzameld.

Kom jij bij me eten?

Elders! Op 30 juli kook ik ism sterrenkok Niels van Zijl een acht gangen diner op een unieke locatie. Het wordt een avond waarin we eten, drinken en entertainment naar een nieuw level tillen. Check [...]

Ik heb een idee…

'Ik heb een idee voor een restaurant', sprak iemand. Deze zin hoor ik zo'n twintig keer per jaar. 'Gaaf!' zeg ik dan, want ik heb respect voor mensen die een restaurant willen starten. Het getuigt van [...]

De restaurant recensent

Er is geen branche waarover men zo graag een mening geeft als de Horeca. Tienduizenden recensies staan vermeld op websites als Iens.nl, eet.nu, smulweb.nl, dinnersite.nl of couverts.nl. Je ziet door de bomen de busui niet [...]

Ik wil een food truck!

Dé culinaire trend van dit moment is de food truck. Festivals als lepeltje lepeltje, rollende keukens, festival trek, brussels foodtruck festival, de film 'Chef' hebben oa geleid tot toename van het aantal koks/avonturiers die met hun rijdende, vaak geïmproviseerde keukens, festivals [...]

Tien regels voor een goed recept

Tijdens mijn culinaire belevenissen in de afgelopen dertig jaar heb ik honderden recepten gelezen, gekookt, gefotografeerd, geprint, geschreven, herschreven en vernietigd.. Op internet, in magazines en kookboeken zijn miljoenen recepten te vinden. Ervaring leert dat [...]

Het gif genaamd: Monsanto

Ik ben geen wereld verbeteraar en hou ook niet van paniekerige alarmbellen op gebied van voeding. Wat wel of niet gezond is, het blijft een discutabele kwestie. Vandaag zijn gluten de boosdoener, morgen is het [...]

Saturatie..

Saturatie is verzadiging. Een toestand waarbij verdere toename niet mogelijk is of een te verwaarlozen effect sorteert.  Verzadiging is ook de conditie van een vloeistof als deze de maximaal mogelijke hoeveelheid van een bepaalde stof [...]