Ik heb een idee…

Ik heb een idee…

‘Ik heb een idee voor een restaurant’, sprak iemand. Deze zin hoor ik zo’n twintig keer per jaar. ‘Gaaf!’ zeg ik dan, want ik heb respect voor mensen die een restaurant willen starten. Het getuigt van lef om een onderneming te beginnen in een branche waarin circa de helft van de starters binnen drie jaar, gedesillusioneerd stopt met de exploitatie. 

Onder genot van drank een beetje fantaseren is leuk. Een idee hebben voor een restaurantconcept is ook leuk, echter een idee zonder realisatie is verder niets waard. Begin je een restaurant omdat je in het romantische beeld gelooft dat je gezellig met gasten gaat klessebessen om samen te relaxen, forget it! Ook het idee(wat ik laatst vernam) dat je met 40 couvert een restaurantconcept kunt uitwerken en voor jezelf daaraan vanaf de zijlijn een fors inkomen kunt genereren, succes! Werken in de horeca kan leuk zijn, horeca is drukte, direct contact met gasten, afwisselende werkzaamheden, gastvrijheid en gezelligheid. Horeca is ook stress, fysieke arbeid, prestige, onregelmatige diensten, onzekerheid, agressie, vraag om flexibiliteit en rommel…

Mijn respect gaat uit naar restaurateurs die na jaren nog steeds plezier in hun vak ervaren en de kick halen uit een blij gezicht van een genietende gast. Jaren in de keuken, vele duizenden gerechten bereiden en lange dagen bij kunstlicht, kan de creativiteit doen afnemen. Ik ken het. Sinds kort heb ik de website denieuwekaart.nl gelanceerd en help ik ondernemers, onder andere in de horeca, met vernieuwing van de menukaart. Samen de keuken in en mooie, nieuwe, passende creaties uitwerken. Dankbaar werk in een branche waar ik me thuis voel.

Mijn eigen restaurant beginnen, wie weet ooit, kan altijd nog, voorlopig help ik liever anderen…    

Geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.