Artikelen
Mijn gedachten, hier verzameld.
Aubergine, ze ziet er mooi uit, maar verder weinig inhoud..
Als er ooit een schoonheidswedstrijd voor groenten zou worden gehouden, zou de aubergine ongetwijfeld de rode loper betreden met de allure van een filmster. Met haar strakke, glanzende paarse jas en sierlijke, slanke vorm [...]
Hey koks, stop met die erwtencress!
Tijdens mijn restaurantbezoeken ontdekte ik de laatste jaren een terugkerend fenomeen, vroeger was het de mint, nu één dat ik liefkozend tot "erwtencresstress" heb gedoopt. Elke maaltijd, elke gang, leek onvolledig zonder het inmiddels beroemde [...]
Hybride, dé trend in het onderwijs
Van culinaire trends naar onderwijstrends Hoewel er door COVID een sprong is gemaakt in het gebruik van informatietechnologie, weet ik ook hoe essentieel persoonlijk contact in het onderwijs is en blijft. Het onderwijs heeft [...]
Vreemde bijt in de eend
Vreemde bijt in de eend Wereldwijd wordt heel veel gevogelte gegeten. Kip, kalkoen, eend, gans, fazant, patrijs, kwartel, duif, parelhoen en struisvogel zijn de bekende eetbare soorten. Kip is de meest voorkomende vogel op [...]
Heb jij al een hippe dieetwens?
Heb jij al een hippe dieetwens? In de afgelopen 35 jaar heb ik als professionele bereider van lekker eten heel wat dieetplannen, wensen, allergie-varianten en intoleranties voorbij horen komen. Negatieve rapporten over de gevolgen [...]
Keukenheld Mouro
Het hier en nu Bij de invulling van mijn tijdelijke rol als Chef-Kok bij Van der Valk Hotel Restaurant Amersfoort A1 heb ik kennis mogen maken met een grote groep verschillende koks van verschillend [...]
Kiezen, altijd lastig..
Keuzes Ieder jaar komen er ca. 1000 nieuwe horeca bedrijven bij in Nederland. Het gaat goed! De motieven om te beginnen zijn zeer uiteenlopend. Sommigen zien het als een onderneming waar geld mee te [...]
Influencers, diepgang en research
Definitie: Iemand wordt als influencer gezien wanneer hij of zij een bovengemiddelde invloed heeft op het (koop)gedrag van (andere) consumenten. De hitparade der 100 food influencers is uit en aantal factoren valt mij op. 1: Minder [...]